14:00 Foor!

De Geelsebaan zal weer afgesloten zijn en ingericht worden als terras met foodtruck, koffiebar en streekbierkraam, verzorgd door de Kastelse Biervereniging. Voor de kinderen is er een kindermolen (vliegerkes), schietkraam en natuurlijk zijn er ook de onmisbare springkastelen.

15:00 Wisselster 2018

‘De Wisselster’ is ook al aan z’n 11de editie toe en is ondertussen een ‘begrip’ geworden op onze ‘Wisselfeesten’! Hier wordt elk jaar weer ontluikend talent ontdekt. De professionele jury, onder leiding van ‘Buurman Gie’, becommentariëert en bekritiseert de deelnemers met kunde van’t vak en geeft tips die te nemen, maar ook te laten zijn… De presentatie is in handen van Jeffie & Denny die zelf deelnamen aan de eerste editie van de Wisselster en uitgroeiden tot een schlagersduo met enige faam! Iedereen valt in de prijzen, alleen de winnaar gaat met de felbegeerde beker naar huis!

De Wisselster is een vrij podium voor kinderen tot 14 jaar.
Misschien word jij wel de WISSELSTER 2018 !
Wij zijn op zoek naar zangers, dansers, acteurs, goochelaars, circusartiesten, muzikanten enz. Waar wacht je nog op?

Inschrijven voor Wisselster 2018

Doorlopend 'Speakers Corner'

Niets geeft zoveel voldoening dan eens goed je gedacht zeggen over van alles en nog wat en aan iedereen die luisteren wil. De politiek, de portemonnee, je dagelijkse kost… kortom er is altijd wel iets dat volgens jouw ongezouten mening anders en beter kan. Daarom op de Wisselfeesten 2018 een open podium voor sèmmelaars (Kempisch voor mensen die het graag uitleggen). Op de Wissel kan en mag iedereen zijn waarheid vertellen en repliek is gewenst! (Podium is voorzien).

17:00 Openingsparade Fanfare De Kunstminnaars

Hoe kan je je festival het best openen? Met een brassband natuurlijk! De Kastelse fanfare ‘De Kunstminnaars’ waren er bij vanaf de eerste editie. In 2015 moest onze fanfare noodgedwongen forfait geven. Zo goed als iedereen was met vakantie, zelfs de vaandeldrager/voorzitter. Dit jaar, editie 12 dus, zijn ze weer van de partij en zullen ze ook nu weer met verve het festival in gang blazen met aangepaste deunen en marsen zoals alleen onze Kastelse fanfare dat kan. Op tijd komen is de boodschap!

zaterdag 28 juli