18:30 Ella & Laurien

Ella & Laurien. Kastelse trots op de Wisselfeesten! Gewapend met een piano en twee prachtige stemmen zet dit duo de mooiste liedjes naar hun hand. Laurien was de allereerste Wisselster in 2008. Toen was het al duidelijk hier gaan we meer van horen. Ze schitterde vervolgens op ‘Het Concert 2014’ en samen met Ella stond ze verleden jaar nog op ‘De Warmste Wissel’ waar het duo hun publiek kippenvel bezorgde.

19:35 Whocat

Whocat is ‘groove’ en ‘melodie’. Deze Brusselse groep van vier jonge dertigers weet perfect groove met melodie te verbinden. Zangeres Sara Moonen met haar prachtige altstem is als een onvoorspelbare kat, soms vleiend, soms mokkend en met veel energieke stemmingswisselingen. Whocat neemt je mee op avontuur door ‘Grooveland’.

Sara Moonen vocals, guitar | Benoit Minon guitar, backings | Joris Lindemans double bass, backins | Davy Palumbo drums & percussions, backings

21:00 Steven Troch Band

Het gaat zeer hard voor harpslinger Steven Troch sinds hij zijn debuut-cd op het publiek losliet. Hij draait al sinds 1994 mee in het bluescircuit van de lage landen. Zo speelde hij jaren bij “Fried Bourbon” en stond hij onder andere op het podium met Charlie Musslewhite, Kid Andersen, Johnny Moeller, Mr. Sipp, John Primer, James Harman, Roland, Bill Sheffield, Rick Estrin en Gene Taylor. Hij won de prestigieuze internationale wedstrijden “King Of Swing” en “King of Chromatic Blues Harmonica”. Zijn jarenlange ervaring resulteert in zijn solo debuut “Nice ‘n’ Greasy” dat hij opnam in California (US). Zijn nieuwe groep, simpelweg “Steven Troch Band”, combineert vakmanschap met pure bezieling en brengt een eigenzinnige kruisbestuiving van blues en rootsstijlen. De formatie bestaat uit Belgische-Nederlandse topmuzikanten en samen zetten ze een dijk van een sound neer: smeuïg, intens, authentiek en rijk aan diversiteit.

Steven Troch (Zang/harmonica) Steven Van Der Nat (gitaar) Liesbeth Sprangers (bass) King Berik (drums).

22:25 Shelby Tarawa

Shelby Tarawa neemt je mee op een reis door haar zonnige wereld. Met haar gitaar creëert ze soul-, latin-jazz-, pop- en ragga-melodieën die je allerlei emoties zullen laten voelen. De singer-songwriter is net als haar muziek: gemixt. Naast haar Euro-Afrikaanse afkomst, heeft ze een sterke band met Latijns-Amerika en in het bijzonder met Brazilië, het land van bossa nova. Ze reist graag om de wereld te ontdekken, om inspiratie op te doen, maar ook om te leren over anderen en over zichzelf. Shelby zingt en componeert in het Frans, maar ook in het Spaans, Engels en Portugees. Haar liedjes roepen thema’s op als zelfacceptatie, gerechtigheid, vrijheid, het zoeken naar geluk of eenzaamheid.

In november 2017 begon ze samen te werken met Martin Keita (bassist) en Louis Mergeai (drummer) die haar composities kwamen verrijken met een flinke dosis Latin-jazz-groovy. (Sommige demo’s zijn beschikbaar op soundcloud) https://soundcloud.com/shelby-tarawa

Het enige wat je hoeft te doen is luisteren en de magie laten werken …

24:00 Handkerchief

Handkerchief is een jong en Antwerps collectief muzikanten. Zij experimenten er op los met Rock n Roll, Blues, Ska, Gypsy, Gospel, Surf, Calypso en Rumba. Het swingt dat het een lieve lust is. De zomer beloofd heel mooi te worden op de Wissel met dit kleurrijk gezelschap!

Christof Annaert (Vocals, Guitar, Blues Harp)  Tijs Bonner (Organ, Piano, Guitar, Vocals)  Tom De Wilde (Drums)  Simon Beeckaert (Double Bass)  Sebastian Fischer (Tenor / Baritone saxophone) Rein Reggers (Tenor saxophone)  Lies Vandeburie (Trumpet).

Booty Rave Residents

Booty Rave Residents maken het feestje compleet met dansbare beats en shake your booty moves. Tussen de live bands vanop  de ‘Golden Stage’ en op de aftershow in de ‘Juke Joint’! De zomer wordt mooi…

3:00 Late Night Wisselparty@De Gieterij

En of het niet op kan! Na de ‘Aftershow’ in de Juke Joint stoppen we nog niet met feesten. Om 3:00 start in ‘De Gieterij’ de ‘Late Night Wisselparty’! Funky Stuff!

zaterdag 28 juli