Warming-up & Openingsparade : vanaf 14:30u

Alles heeft een begin, Serendipity Sound System draait de 15de editie van ‘Het Feest van de Muziek’ op gang met fijne muziekjes. Gevolgd door de traditionele Wissel-openingsparade van onze Kastelse fanfare De Kunstminnaars. Welkom op het Wisselfestival 2023, sfeer verzekerd!

Murray, Woott & Shoeboy : 17:00u

Garagerock-filmmuziek met hier en daar een Stoner-rock uitspatting… Zo omschrijven Murray, Woott & Shoeboy hun voornamelijk instrumentale muziek… Het instrumentarium: Drum, Bass, 2 gitaren, en additioneel orgeltje. Deze gloednieuwe Kempische band met een schepje ‘tongue-in-cheek’ attitude krijgt uiteraard een plaatsje op het Wisselfestival. En ook omdat ze het zo schoon gevraagd hebben…

Buckskin Ballers : 18:30u

Buckskin Ballers is de spiksplinternieuwe band van Jef Imants, de ‘Hukkelfukkers’ gitarist die helemaal geen introductie meer nodig heeft. Jef draagt de rock’n’roll in het hart. En dat geldt ook voor de andere groepsleden. Ze verdienden hun strepen bij o.a. Witness, Hukkelfukkers, Travelin’ Somewhere Else, The Belle Rose Five, etc… That’s what rock’n’roll is all about!

Shorty Jetson and the Lefthands : 20:00u

 

Ze brengen americana feelgood countrypop op hun volledig eigen manier. De revelatie van de zomer? Wij hebben er alvast vertrouwen in dat zij vlotjes parkconcerten en festivals zullen inpalmen. Gezelligheid troef bij een fris pintje of een lekkere mocktail. Bekijk ook zeker hun prachtige videoclips vol retrovibes. Shorty’s idolen zijn zo oud dat ze weer hip zijn en dat brengt een sound waardoor je wegdroomt naar “The summer of love”.
Shorty Jetson is een Belgische muzikant die sinds 2016 actief is als live-act en recording artist. Hij speelde reeds in Amerika, Australië, Denemarken, Engeland, België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.
Enkele singles halen niet enkel de nationale radio, maar ze boeken ook online successen. De optelsom van dit alles zorgt voor een spetterende liveshow vol actie en sfeer.

Komisar : 21:30u

 

Onze nieuwe lokale trots is niet meer weg te denken van de plaatselijke festivalpodia, maar ook buiten de Kempense grenzen laten ze van zich horen. Zelf definiëren de leden zich als een Kempense rock/garageband met een indiepunk-attitude. De groep laat zich beïnvloeden door bands als Arctic Monkeys, The Strokes, The Raconteurs, enz. en dat doet ze met verve! Rock’n’roll, strak als de legging van Kate Moss in Calvin Klein tijden…

Green Crow Collective : 22:45u

 

Wedden dat Arno goedkeurend zal knikken van hierboven als hij Green Crow Collective hoort? Niet dat dit een nieuwe TC Matic is, maar de mengeling van Frans en Engels en de tomeloze energie die deze nieuwkomer tentoonspreidt, zou zeker kunnen rekenen hebben op de goedkeuring van de oude meester.

Als een op hol geslagen Turks stoombad brengt Green Crow Collective de ultieme zweetuitdrijving aan een moordend tempo in, op, tussen en onder het publiek. Het is een vierkoppig beest dat leeft van EuroDada, een soort punk-folk noir met Midden-Oosterse invloeden. Een gipsmix van eigen bodem met een vleugje Iggy Pop, IDLES en TC Matic.

De individuele muzikanten hebben elk al hun sporen verdiend: zanger Roeland Vandemoortele kan je kennen van Too Tangled, Bert Huysentruyt speelde al bij Gorki en Het Zesde Metaal en is als acteur te zien in tal van Vlaamse series en films, Andries Boone schuimde ondermeer als MANdolinMAN verschillende podia af en Mathias Moors was eerder al in de ritmesectie te horen bij Lenny En De Wespen en Stoomboot. Nee, het is geen cliché om te zeggen dat we hier nog van gaan horen!

Les Fanfoireux : 00:00u

 

Les Fanfoireux is als een shot rum genomen in de jungle, een run in Bollywood, liefde op het eerste gezicht in Kaapverdië!

Les Fanfoireux brengt de ritmes van een gemengde wereld tot op het bot, en levert elektrische en ongebruikelijke muziek versterkt met tropische energie.

Zang, blazers, gitaar, drums en contrabas voor een brandende mix die je regelrecht naar de zon en het feest brengt!

Les Fanfoireux, Geschiedenis van een project.

Oorspronkelijk is het een groep vrienden die een brassband oprichten met als enige doel feest en vrijheid. De Fanfoireux verrassen vanaf hun eerste concerten met hun communicatieve energie en geven concerten in binnen- en buitenland. In 2014 besluit de groep dat de Fanfarefase voorbij is en gaat ze het podium op: iedereen versterkt en Les Fanfoireux vinden zichzelf volledig opnieuw uit terwijl ze zorgvuldig de nabijheid van het publiek bewaren die hen vanaf het begin heeft gedefinieerd.

Belangrijk detail: ze zorgen altijd voor une formule légère op de dansvloer met hun unieke fanfare geluid en électrique. Ze zijn volledig onafhankelijk, je hoeft ze alleen maar te voorzien van een stopcontact!

Serendipity Sound System & Sugar Charlie : 01:00u - 03:00u

Serendipity Sound System & Sugar Charlie verzorgen met reggae en jazzy tunes de intermezzi tussen de optredens. Zondagmorgen om 1:00 uur toveren ze the Juke Joint om tot een Dance Hall, after party tot 3:00u! Thuis blijven is geen optie, iedereen is welkom op de Wissel!

 

Foodtruck & Hamburgers

 

Voel je een hongerke opkomen? Geen probleem hoor… Foodtruck Tavino staat klaar aan onze ‘Resto-Shelter’ met overheerlijke gerechten en de mensen van De Drijfveer (Het GielsBos) zorgen voor een lekkere festivalburger.

Springen & tuimelen!

Het fameuze springkasteel staat strak gespannen uit zijn voegen te barsten. Breng dus gerust je prilste kroost mee naar de Wissel. Hop, hop, hop & hopla!