Wisselterrassen 2021

Beste vrienden van de Wissel,
Jammer genoeg ook dit jaar geen Wisselfeesten. Toch brengen we live muziek naar de Wissel.
Op zondag 29 augustus, van 15:00u tot ongeveer 18:30u, stellen 4 café’s hun terrassen ter beschikking voor straffe straatmuzikanten.
Ongeveer elk uur zullen de muzikanten ‘wisselen’ van het éne terras naar het andere. Je kan dus op uw favoriete terras blijven hangen terwijl het programma telkens verandert. Hoe geniaal is dat, al zeggen we het zelf.
De deelnemende café’s zijn De Gieterij, Mastentop, Tavino en Bar Coureur (Technofit).
Het programma wordt binnenkort bekendgemaakt.
Iedereen alvast welkom op 29 augustus!

2020 COVID-19

Beste vrienden van De Wissel. Wegens de wreed ambetante Covid-19 pandemie zien we ons genoodzaakt de 14de editie van De Wisselfeesten te cancelen. Het beloofde nochtans een hele mooie affiche te worden. Maar niet getreurd. Alle artiesten hebben een optie genomen op zaterdag 31 juli 2021. Zorg ondertussen goed voor jezelf en voor elkaar. Tot dan!

Zomerbar Juke Joint

Vanaf 15:30u zal de Wissel verkeersvrij gemaakt worden vanaf Café Mastentop tot Hotel Kempenrust.

Om 16:00u opent Zomerbar ‘Juke Joint’ zijn deuren tegenover restaurant Seir.

DJ Nikolas zal met zijn beats-machine het gebeuren in gang trekken.

Fanfare De Kunstminnaars

De traditionele Wisselparade van de Kastelse fanfare ‘De Kunstminnaars’. Onze Kastelse trots speelt twee sets van een half uur, sfeer verzekerd!

Braca

Braca of de gebroeders Dankers uit Nijlen spelen moderne folk met wereldse inzichten en invloeden van straatmuziek. Grote voorbeelden zijn Dylan en Cash maar ook Xavier Rudd, Mike Love en zoveel meer!

Louter

De leden van de indie rock band Louter zijn er zelf niet trots op, maar ze hebben meer minnaressen dan Koning Albert II: van The Beatles, Bruce Springsteen en Prince tot The Killers, Oasis en Ryan Adams. Elk van hun eigen nummers is een liefdeskind uit die affaires. En die muzikale oogappels stellen ze graag aan jullie voor op de Wisselfeesten.

Joren Geerts: gitaar, zang

Bram Vanderfeesten: gitaar, zang

Dennis Van Gorp: gitaar, zang

Tom Goethals: bass, zang

Ran Soentjens: synths

Joris Verdonck: drums

 

Guy Verlinde Duo

Het afgelopen decennium domineerde Gentenaar Guy Verlinde de Belgische blues scene en toerde met zijn band The Mighty Gators non-stop door Europa. Hij  speelde op talloze festivals en betrad verschillende keren het podium van o.a. Blues Peer, OLT Rivierenhof, Ancienne Belgique, De Roma, Cognac Blues Passions, Moulin Blues Ospel, … waar hij de affiche deelde met grootheden als: B.B. King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat, Jeff Beck, …

Stel je voor dat je de kracht vindt om iedereen die ooit op je ziel heeft getrapt te vergeven? Dat is het uitgangspunt van het laatste akoestisch album “All Is Forgiven” van Guy Verlinde. Met deze zeer persoonlijke intimistische plaat overstijgt hij de blues en toont dat hij ook thuis is in de Americana muziek & het singer-songwriter genre. Tijdens dit concert laat Guy zich bijstaan door twee klasse muzikanten.

Oliver Vander Bauwede (harmonica & gitaar) is één van de nieuwe lichting Gentse blues muzikanten. Een veelzijdig harmonicaspeler, die veel verder gaat dan enkel de traditionele blues licks. Beïnvloedt door zijn leermeester Steven De bruyn (El Fish, The Rhythm Junks) verkent hij met zijn mondharmonica de meest verscheidene muziekstijlen en studeert hij Jazz aan het conservatorium van Brussel.

De focus tijdens dit optreden zal liggen op de (f)luisterliedjes die hij bijeen schreef voor dit album. Guy Verlinde kennen we als de energieke performer, maar deze keer laat hij zich van zijn meest ingetogen en intimistische kant zien. Het is een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop, wederopstanding, … maar vooral over de positieve kracht van muziek. Een niet te missen concert met dromerige fingerpicking, akoestische slide gitaar, een harmonica en verhalende luisterliedjes die naar de keel grijpen.

Savoir Vivre

Drie jonge twintigers die zich in de digitale streaming maatschappij van vandaag enkel focussen op de essentie. Goeie songs, aanstekelijke grooves en heel veel spelplezier.
Pjotr Paeshuyse: drums
Kristiaan Deruytter: gitaar, stem
Gerrit Vandevelde: bass

Veston

Veston begon in 2012 en bracht al 3 albums uit. Na ettelijke CC-optredens en passages in o.a. De Roma, Arenbergschouwburg, Café-tours, Revues met Vitalski, is het nu tijd voor de festivals.

Voor de liveshow smeer je beter de dansbenen in, want het wordt al snel een broeierig feest met tijdloze dansmuziek voor jong en oud, waarbij het publiek wordt aangevuurd door grappige en herkenbare teksten. Door de jarenlange podiumervaring en interactieve bindteksten eet het publiek al snel uit hun hand.

Steven van Gool: tres, zang
Michel Spiessens: bas
Kris Van Hees: trompet, zang
Jan Buzzi: percussie
Jo Zanders: drums

The Skadillacs

The Skadillacs, kunnen we sinds 2011 de strafste ska band van België noemen. De band brengt de Brit Ska van de jaren zeventig/tachtig terug tot leven. En hoe! Ze bouwden een live reputatie op die kan tippen aan The Specials, Madness, Bad Manners, The Beat etc. in hun gloriedagen. Dat is ook hun repertoire.
Start skanking and moonstomping with THE SKADILLACS !

THE SKADILLAC BAND
Jan Peeters: zang
Filip Van Laer: drums, zang
Piet Postit Peet” Tutenel: gitaar, zang
Benoit “Steamboat Soit” Vlieghe & Sam Bergen: bass, zang
Stef “Noglassis” Vannuffelen: keyboard, zang

THE SKADILLAC HORNS
Sam Verryken: Trumpet & Vocals
Kristof “Slider” Lefebvre: Trombone & Vocals
Walter “Von Reeth” Ginckels: Saxophone & Vocals

Booty Rave Residents

Booty Rave Residents maken het feestje compleet met dansbare beats en shake your booty moves. Tussen de live bands en op de aftershow in Zomerbar ‘Juke Joint’! De zomer wordt onwaarschijnlijk mooi…

3:00 Late Night Wisselparty@De Gieterij

En of het niet op kan! Na de ‘Aftershow’ in de Juke Joint stoppen we nog niet met feesten. Om 3:00 start in ‘De Gieterij’ de ‘Late Night Wisselparty’! Funky Stuff!

ZORG VOOR ELKAAR!